Käsityöt ja chilit

04 toukokuuta, 2011

Neuletakki kesäksi

Maaliskuun lopulla aloitettu kesäneule valmistui, vaikka viimeisen hihan viimeiset 10cm oli työn takana ompelun lomassa. Mallina neuletakissa oli Novitan vanhasta lehdestä (kevät tai kesä 2005) netin ilmaiskokeilun myötä löytynyt ohje. Kävi tuuri, koska olin jo valinnut langaksi vaaleanvioletin Novitan Butterfly-langan (puuvilla-viskoosi), ja löysin juuri sille langalle mukavan mallineuleen ja muutenkin järkevännäköisesti mitoitetun takin. Neuletiheys ei kyllä natsannut ohjeeseen (tässä 22s/10cm ja 3mm puikot), eli sain laskea taas kerran kaikki silmukkamäärät ihan itse. Muutoin mittojen osalta noudatin ohjetta suhteellisen paljon, tietenkin vertaillen omiin mittoihini, paitsi hihoja kavensin ranteesta ja kaulusta pienensin (avara kaulus ei miellytä). Muutin miehustaosan yhtenä kappaleena neulottavaksi ja hihat pyöröksi. Tästä tuli aika mukava neule!


Selkäpuoleltakin näyttää mukavalta. Hihat on vaan aika pitkät, ihme kyllä.


Yksityiskohta niskasta. Neuloin kaulukselta tulevan ainaoikeinreunuksen suoraan sivusta kiinni niskan pääteltyihin silmukoihin. Olkapäät yhdistin kolmen puikon päättelyllä, ei tullut sauman ompelua.


Ainoa kohta, joka piti ommella, oli hihat kiinni miehustaan. (Sen verran piti antaa periksi hyvälle mallineuleelle, kun sitä ei saanut helposti muutettua ylösalaisin olevaksi :D ) Napit löytyivät tällä kertaa jemmasta helposti. Lankaa kului ihan vähän yli 200g, ja hihoista olisi voinut nipistää sen verran, että 200g olisi riittänyt. Ohjeessa oli menekki 500g :O Mallineule oli helppoa ja nopeaa tehdä.

Hykertelen täällä tyytyväisenä mukavien uusien kesävaatteitten kanssa ja odottelen ompelutekeleen nappien osalta valaistumista... Pikkuystävätkin olivat tänään aika mukavasti :)

Tunnisteet:

1 Comments:

At 23:07, Blogger MysteryKnitter said...

That is so pretty!

 

Lähetä kommentti

<< Home