Käsityöt ja chilit

15 tammikuuta, 2012

Housut, paita ja talvihattunen

Akuuttiin sopivien tummien päällyshousujen pulaan löytyi jo muutaman vuoden jemmattuna ollut, juuri tähän tarkoitukseen oleva grafiitinharmaa housustretch-pala.


Housuista tuli ihan hyvät, sellaiset kuin pitikin. Ryttyisetkin, kun en välitä silittää paljoa lasten kanssa, mutta ovathan nuo jo kankaan taitosjäljet pidossa oienneet. Kaavat ovat  aiemmin testatut, itse piirretyt vanhoista housuista. Kuvausaikaan löytyi vain vaalea vyö; parempi vyö oli hukassa, mutta löytyi sittemmin. Kuvassa on mukana myös tämän paidan kaveri, puolihihainen versio.

Omien talvilippisteni tekemisen seurauksena Pikkusisko keksi, että hänkin tarvitsee talvilippiksen. Isoveljelläkin on sellainen vanhastaan, tosin alkuperältään kaupasta tullut talvilippis. Kun pyllynlämmittimistäkin tuli aika intensiivinen asia, oli parempi jo rueta pian suosiolla hommaamaan talvilippistä. Epätoivoisena otin jo pariin kertaan testaamani kesälätsän kaavat hatun kupuosaksi ja Isoveljen hatusta lipan ja korvaläppien kaavat. Hatun kankaat ovat ilmaiseksi kotipaikan vaatetustehtaalta saatuja ylijäämäpaloja, pintakangas juuri sopiva tilkku mikrokuitua (pitää hyvin vettä) ja sisus kaksipuoleista fleeceä, en tiedä mikä semmoisen virallinen nimi on, mutta harmaata 5mm paksua ja pehmeää se oli.

Hatusta tuli Pikkusiskon mielestä hyvä, mutta se jäi vähän matalaksi ja reilun kokoinenkin se on. Niskassa on kahdessa paikassa kuminauhoja. Väri on sellainen kaunis sinivioletti. Sisäpuolelta pilkottava "otsanauha" löytyi joskus Eurokankaasta halvalla napatusta jämäpätkä-kanttinauha-nipusta.


Lisää tuotosta tulossa jahka ehdin kuvata uusimman neuletekeleen!

Tunnisteet:

1 Comments:

At 00:05, Blogger MysteryKnitter said...

You're one master needleworker!

 

Lähetä kommentti

<< Home